Tak jsem se konečně dočkali! Ani tak ne Nového roku, jako spíš pořádné sněhové nadílky. Maminky a tatínci měli sice obavy, zda dojdeme do školky, když napadlo z neděle na pondělí tolik sněhu, ale my se těšili na sáňkování a stavění sněhuláků. A jen tak mezi námi: nejvíc jsme se těšili, až zkoulujeme paní učitelky.

Ale neužívali jsme si jen na zahradě. 

Ve školce jsme si povídali o zvířátkách – o tom, jak žijí a jak je pro ně zima těžká. Však jsme taky ptáčkům vyrobili papírové krmítko a někteří z nás jim dopřáli i nějaký ten zob. A ve znamení zimy a sněhu jsme pokračovali i při výrově sněhuláků (ze sáčku a papíru) a vytváření zasněžených obrázků s ptáčky.

Vyznáme se taky v dalších anglických slovíčkách – hlavně umíme ty zvířecí. A kdybyste chtěli slyšet anglickou písničku „I have a pet“, zkuste se nás zeptat. Nějak ji dáme dohromady 🙂

Představte si, že už umíme stopovat i zvířata. Stačí, když narazíme na nějaké stopy ve sněhu, a naprosto bezchybně odhalíme, komu stopy patří. Jen se nás zkuste zeptat, jsme na to teď odborníci!

Samozřejmě jsme se věnovali i slavení: tentokrát jsme se zaměřili na svátek Tří králů a aby to nebylo holkám líto, oslavili jsme i „svátek tří královen“. Však mrkněte na fotogalerii, jak nám to všem sluší.