Září – říjen

Tak jsme se zase po prázdninách všichni potkali! A nejen to. Přivítali jsme mezi sebou i nové kamarády. Někteří z nich se česky teprve učí, jiní zase kromě češtiny ovládají i další jazyky – angličtinu či francouzštinu. Tak se od nich možná i něčemu přiučíme.

Protože se ale většinou už známe a nové děti při nástupu skoro vůbec neplakali, mohli jsme si hned začít vyprávět o tom, jak jsme prožili prázdniny a co nás čeká.

Hráli jsme různé seznamovací hry, povídali jsme si o podzimu a sklízení úrody. Rozlišit ovoce od zeleniny umíme na jedničku! Jen si nás vyzkoušejte! Paní učitelky jsme překvapili i přehledem ohledně barev – poznáme všechny a my starší už zvládneme pojmenovat i některé odstíny.

Protože jsme si povídali o dopravních prostředcích a silničním provozu, poznáme některé značky a víme, jak se chovat v blízkosti silnice na přechodu pro chodce. Taky se vyznáme v barevných světlech na semaforu.

Říjen jsme zakončili oslavou Helloweenu, na který jsme se pořádně připravili. Dlabali jsme dýně, převlékli jsme se za čaroděje, kostlivce a všemožná strašidelná stvoření. A dost jsme si zablbnuli.

A protože oba měsíce pořád jen foukalo, nezapomněli jsme pořádně provětrat i našeho papírového dráčka. Na štěstí nám neulétl, ani se nám nerozbil. A proč taky? Vždyť jsme šikovní a umíme ho pouštět.