Už jsou to dva měsíce, co jsme po prázdninách začali chodit do školky. Všichni jsme si už úplně zvykli, takže nejenom že neplačeme, když se loučíme s maminkami a tatínky, ale do školky se přímo těšíme. Máme tam totiž spoustu kamarádů a učíme se tam zajímavé věci.

V říjnu jsme se zaměřili na znaky podzimu a všechno, co s tímto ročním obdobím souvisí. Zjistili jsme, jak je potřeba si vzájemně pomáhat – nejen při sbírání jablíček, ale i kdykoli jindy, když nás někdo o pomoc požádá. Poznali jsme taky strašně moc ovoce a zeleniny – a to nejen na obrázcích. Když jsme se chystali na helloween, dokonce jsme pomáhali dlabat dýně a pak jsme sledovali, jestli budou chutnat šnekům. A docela chutnaly.

Ve výtvarce jsme tvořili s lístečky, co jich je všude na zemi plno, otiskovali jsme je a dokonce jsme z nich vyrobili podzimního skřítka. Dostali jsme se taky k otiskování jablíček a spoustě dalšího tvoření. V hudebce jsme se učili písničku o kapičkách, básničku o bramboře a dokonce jsme to zkusili i s angličtinou. Líbila se nám písnička Five little monkeys a The weel of the bus. Za chvilku je budeme umět úplně a ukážeme vám je na vánoční besídce.